/ БГНЕС
Президентът Румен Радев упражни правото си на глас в евровота.

БГНЕС

„Нуждаем се от демократична България с ефективността на институциите си и образованието си“, заяви той.

БГНЕС

„Нашето бъдеще, нашата свобода, сигурност и благоденствие ще зависят и от хората, и от идеите, които днес подкрепяме с гласа си. Затова призовавам всички българи да гласуват и да не оставят друг да решава тяхното бъдеще вместо тях,“ каза президентът.

БГНЕС

„Масовото участие в тези избори е най-сигурният начин за неутрализиране на всеки опит за доминация на корпоративен, контролиран и купен вот“, допълни държавният глава.

По думите му, трябва да осъзнаваме, че настоящите избори за Европейски парламент са не по-малко важни от националните избори, защото Европа и България се намират на кръстопът. „Нуждаем се от единна, силна и солидарна Европа, която да взема навременни решения в интерес на своите граждани“, заяви пред медиите президентът.

БГНЕС

Той добави, че се нуждаем от демократична България, силна с върховенството на закона и свободата на словото, с ефективността на своите институции и образование, с предприемчивостта, идеите и таланта на своите граждани.

БГНЕС

Попитан за очакванията си за избирателната активност, Румен Радев каза, че се надява тя да се повиши. Това е наша отговорност, добави той и даде пример с трудно придвижващ се възрастен човек, дошъл да гласува в училището, като коментира, че в него има чувство за дълг и гражданска отговорност за бъдещето и за оставащото след него.

БГНЕС

Президентът Радев упражни правото си на глас в Професионалната гимназия по транспорт "Макгахан" в столицата.
БГНЕС, БТА