/ БГНЕС
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ няма да бъде евродепутат
101675
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ няма да бъде евродепутат
  • Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ няма да бъде евродепутат
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ за пореден път обяви, че няма да става евродепутат.

"България има нужда от ясна програма за ускорено догонващо развитие в рамките на ЕС, за да може нашите деца и внуци, които са в Европа на гурбет, да има условия и среда да се върнат“, каза председателят на Движението и добави, че от ДПС ще направят анализ на вота след като излязат официалните изборни резултати. 
 
ГЕРБ е победител на евровота у нас, още 4 партии с представители в Брюксел

"Ние много добре знаем каква Европа искаме - Европа не на разделението, Европа на мира, на демокрацията, на заедността и на толерантността", заяви лидерът на ДПС.

БГНЕС

Мустафа Карадайъ поздрави всички проевропейски настроени граждани и най-вече на тези, които са участвали в изборите, както и на тези, които са гласували за ДПС. "Ние направихме една проевропейска позитивна кампания, разяснихме на нашите избиратели защо са важни тези избори и какво трябва да се случи в ЕС и как ЕС ще бъде полезен за развитието на нашата страна. Успоредно с това обяснихме, че нашата страна има нужда от ускорена програма за догонване на ЕС, за да може нашите събратя, които са на гурбет, да могат да се върнат у нас", отбеляза той.

По колко евродепутати ще имат отделните партии?

БГНЕС

По-рано през деня от ДПС обявиха, че решението дали номер 2 в листата - Делян Пеевски ще стане евродепутат ще бъде взето по-късно през седмицата от ръководството и от самия Пеевски.