/ БГНЕС
Борисов да иде на извънредни парламентарни избори, призова Румен Петков
101673
Борисов да иде на извънредни парламентарни избори, призова Румен Петков
  • Борисов да иде на извънредни парламентарни избори, призова Румен Петков
Силен ход на Бойко Борисов ще бъде, ако след резултата от изборите днес отиде на извънредни парламентарни избори. Това каза пред Дарик лидерът на АБВ Румен Петков. По думите му в момента ГЕРБ нямат опонент в парламента.

ГЕРБ е победител на евровота у нас, още 4 партии с представители в Брюксел

"Аз мисля, че едва ли има друг такъв пример на тежки скандали, на очевидно неприемливо за обществото участие във властта, с купуване на безценица на апартаменти и да спечелиш така изборите. Това е белег за неспособност срещу теб да се противопостави нещо, което излъчва перспектива, нещо, което излъчва визия за друг тип управление. Много силен ход би бил на Борисов сега, с този резултат, да отиде на извънредни парламентарни избори. Защото в рамките само на месец виждаме, че социологическите прогнози се разминаха генерално с действителността. Това трябва да ни накара да се замислим за качеството на нашата социология, защото тя с внушенията си понякога постига и такъв резултат", коментира още Петков.

"За съжаление, не можахме да стигнем до хората с основните послания. Ние като че ли бяхме единствената коалиция, която се оформи като силна, антивоенно мотивирана, с ярко послание за гарантиране на мира в Европа и в региона", заяви Румен Петков.
 
По колко евродепутати ще имат отделните партии?

"През цялото време се опитвахме да говорим за приоритетите на България в ЕП, но не срещнахме нито отзвук, нито разбиране. От това пострада възможността българинът да направи сериозен и аргументиран избор", обяви още лидерът на АБВ и допълни, че едно от обясненията за невисокия вот е в това, че българинът не е видял особен смисъл.