Първан Симеонов: Евроизборите ще поставят нови въпроси
Първан Симеонов: Евроизборите ще поставят нови въпроси / снимка: БГНЕС

Изборите за Европейски парламент няма да отговорят на въпросите, които стоят пред обществото, свързани с кризата в държавата, а ще поставят нови. Това каза пред „Фокус" Първан Симеонов, политолог и председател на Съвета на директорите на Галъп Интернешънъл.

Според него, резултатите от евровота няма да разрешат въпроса дали ще има предсрочни парламентарни избори, а това е въпрос, който ще се реши в редиците на самите управляващи.

Според политолога, европейските избори, не само в България, но и на целия континент, имат второстепенна роля и представляват текуща оценка за всяко настоящо управление. Той допълни, че изборите имат особен залог за политическото бъдеще на страната и на управляващите.

Във връзка с новите формации, които ще се явят на евровота, Първан Симеонов заяви, че интересна ще е не толкова подредбата сред тях, а кои от тях ще прескочат бариерата и ще получат евродепутати.

Първан Симеонов изтъкна, че този път още в първите дни на кампанията пролича, че има състезание за председатели на Европейската комисия. Тази кампания се откроява и със състезание между ЕНП и ПЕС със своите вътрешни отражения.