Ивайло Калфин ще води листата на АБВ за евроизборите
Ивайло Калфин ще води листата на АБВ за евроизборите / снимка: DarikNews.bg, Велико Търново

Ивайло Калфин ще води листата на АБВ за предстоящите на 25 май избори за Европейски парламент. Това съобщи във Велико Търново лидерът на партията Георги Първанов на нарочна пресконференция в Музей „Възраждане и Учредително събрание”, където преди 136 години е изработена и приета Търновската конституция.

Второто място заема генерал Михо Михов - военен летец и бивш началник на Генералния щаб на Българската армия. На трето място е Константин Проданов- финансист по образование. Четвърта е Нина Найденова също финансист и представител на младите в пъртията.

Кметът на Перник Росица Янакиева е на пето място, шести е Андрей Андреев - преподавател в Шуменския университет. Седми е онкохирургът от Велико Търново д-р Драгош Методиев.

По-нататък в листата са Ивета Станкова, доц. Меглена Темелкова, доц. Георги Вълчев, Минко Ангелов, Ангел Аризов, Ивайло Люсчев, Цветан Антов, доц. Апостол Апостолов, Николай Томов и Ростислав Павлов. Засега коалиционни партньори на АБВ са ПП „Социалдемократи”, ПП „Обединени социалдемократи”, ПП „Обединен блок на труда - лейбъристи” и Българска либерална партия.

По думите на Геoрги Първанов се водят преговори с още представители на политически формации, които да се включат като коалиционни партньори.