Братя Галеви, Малкия Маргин и Таки са в избирателните списъци
Братя Галеви, Малкия Маргин и Таки са в избирателните списъци / снимка: DarikNews.bg, архив

Ангел Христов, Пламен Галев, Николай Маринов-Малкия Маргин са включени в избирателните списъци за евроизборите на 25 май. Христов и Галев са в неизвестност от близо две години, а Малкия Маргин - от пет. Това показва справка в сайта на главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване” (ГРАО).

За изборите за Европейски парламент съществува принципа за т.нар. уседналост - право да гласуват имат само пълнолетните българи, живели най-малко през последните три месеца в България или друга страна членка на Европейския съюз, отбелязва dnevnik.bg. На последните местни избори през 2011 г. ситуацията беше сходна.

Сред имащите право да гласуват е и Христофорос Аманатидис-Таки, който напусна България през 2008 г., а през 2012 г. беше обявен за международно издирване. По-късно той беше задържан в Дубай, като впоследствие неговата екстрадиция беше отказана.

През юни 2009 г. прокуратурата задочно го привлече като обвиняем за това, че заедно с Христо Вартерян-Ицо Исуса е създал и ръководил престъпна група от 13 души за разпространение на наркотици, наречена Бандата с чуковете. Материалите срещу Таки бяха отделени от делото. През февруари тази година прокуратурата внесе в Специализирания съд обвинителния акт срещу Таки и още 19 души и неговата група за разпространение на наркотици в периода 2007-2010 г.

Николай Маринов-Малкия Маргин е в неизвестност от януари 2009 г. Той изчезна след убийството на радиоводещия Боби Цанков, за което прокуратурата повдигна обвинение на него и брат му - Красимир Маринов-Големия Маргин за подбудителство към убийство. През юни м.г. стана известно, че прокуратурата е свалила обвиненията за това.

Върховният касационен съд осъди Пламен Галев и Ангел Христов на по пет години затвор за сформиране и участие в престъпна банда за рекет и изнудване през май 2012 г. Оттогава двамата са  в неизвестност. Вече близо две години бившите барети безуспешно се издирват от Интерпол. В края на януари миналата година, докато беше още премиер, Бойко Борисов заяви, че службите знаят къде се намират братя Галеви.