БАСТА ще участва самостоятелно на евроизборите
БАСТА ще участва самостоятелно на евроизборите / снимка: БГНЕС, архив

Извънреден национален конгрес на партия БАСТА утвърди участниците в листата на партията за евроизборите. БАСТА ще участва самостоятелно на изборите за Европейски парламент. Това решение беше взето на Извънреден национален конгрес на партията, който се проведе днес, съобщиха от партията.

„БАСТА искаме да играем сами, защото такова обещание сме дали на своите симпатизанти и членове, колкото и да е трудно”, коментира пред Агенция „Фокус” Мирослав Найденов, съучредител на партията. По думите му в момента се правят какви ли не коалиции, повечето безпринципни, чиято единствената цел е да се доберат до заветните места в Европарламента.

Найденов призна още, че решението за самостоятелно явяване на евроизборите не е било лесно, тъй като всички в партията осъзнават, че БАСТА е най-новата политическа формация със съдебна регистрация и няма покритие в цялата страна.

Делегатите утвърдиха и участниците в листата на БАСТА за евроизборите. Те упълномощиха Управителния съвет и Съвета на ветераните на партията да определят подредбата на листата и нейния водач.