За трети пореден път родителите на Дени се обръщат за помощ към медиите. На 4 август момчето ще навърши 12 години, а откакто е на 7 се бори с левкемия. С днешна дата му предстои втора трансплантация на стволови клетки в клиника в Израел, манипулация, за която са нужни средства, с които семейството му не разполага.

На 13 септември 2017 година, два дни преди да прекрачи за първи път прага на училището, Дени и семейството му разбират, че детето страда от остра Т-клетъчна левкемия.

„От 7-годишен е в болнични стаи, с болни дечица и кажи речи всички рождени дни си е посрещал в болница, но това не му пречи да е винаги усмихнат”, споделя майка му.

Година след първоначалното лечение болестта отново се връща. Лекарите насочват семейството към болница в Тел Авив. Следва лечение с химиотерапия и трансплантация на стволови клетки.

Тази година Дени получава втори рецидив и днес отново е в Израел за втора трансплантация.

„Един месец беше на биологична терапия, лекарите успяха да го вкарат в ремисия. Чакаме да ни насрочат дата за трансплантация, началото на август трябва да бъде”, обясни майката на Дени.

Първоначалната сума за лечението на Дени е 400 000 долара, с помощ от дарители семейството е успяло да събере по-голямата част от парите. Остават 130 000 долара, а срокът е до края на месец юли. Донор на костен мозък ще бъде майката на Дени – Жени.

„Трябва да спася детето си, надявам се да има шанса да порасне и да изживее това, което му се полага”, казва майка му.

За пореден път Дени ще посрещне рождения си ден в болница. И всяка година желанието му винаги е едно и също. „Аз винаги съм си пожелавал да съм здрав и да се приключат болестите”, казва Дени.

Начините за подкрепа на Дени са:

Директно през платформата:
https://pavelandreev.bg/kampanii/129/podari-jivot-na-deni

Или през посочените по-долу варианти:

Дарителска сметка:
BG08UNCR70001524243279
Денислав Димитров Георгиев
Revolut: zheni3if0
0876373797
PayPal: sybirec123@abv.bg

DMS кампанията:
https://dmsbg.com/23855/deni-se-nuzhdae-ot-pomosht-sled-vtori-retsidiv-na-levkemia/