/ Gulliver/Getty Images
Приятелите винаги са добре дошли да помогнат, но спорът с България е определено двустранен и трябва да бъде третиран като такъв, заяви в петък премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев, съобщи МИА.

След разговора по телефона с българския служебен премиер Стефан Янев, Заев отбеляза, че страните са постигнали съгласие за следващите стъпки, които трябва да бъдат препотвърдени от България.

Разговорът препотвърди приятелството между нашите две страни. Подкрепата за европейската интеграция на Западните Балкани, включително на Северна Македония, е наше желание и да се надяваме - български стремеж. Обаче е важно ние да продължим да работим по намирането на решения. Европа ни дължи много, каза Заев.

Той посочи, че Северна Македония чака на вратите на Европа вече шестнадесет и половина години.

"Това е твърде много. Ние осъществихме реформи, ние заслужаваме това. Призовавам България да подкрепи Северна Македония, защото е лесно да се инспирира конфликт между нациите, но е трудно да се гради приятелство и развиват отношенията. Нашите днешни действия диктуват бъдещето на следващите поколения", заяви премиерът на Република Северна Македония.
БТА