Златомир Иванов-Баретата не се яви в прокуратурата
Златомир Иванов-Баретата не се яви в прокуратурата / снимкa: Sofia Photo Agency

Златомир Иванов-Баретата не се яви в Прокуратурата в 14.00 часа, както бе призован по-рано днес. Срещу него и петима души от групата му са повдигнати обвинения за създаване, организиране и ръководене на престъпна група, която извършва убийства и за разпространение и търговия с наркотици.

Тази сутрин започна операция по задържането на Баретата. Акцията обхваща обиски в няколко от офисите му и къщата му в Драгалевци.

Вчера Димитър Вучев-Демби, на чиито показания най-вероятно е повдигнато обвинението, каза в ексклузивно интервю на Нина Александрова за Дарик, че Баретата държи наркотиците в България и е поръчител и извършител на няколко емблематични убийства.

Нито един от подсъдимите не се яви в определения от Прокуратурата час. В официално съобщение от прокуратурата се казва, че Софийска градска прокуратура е образувала досъдебни производства срещу Златомир Иванов-Баретата, Мартин Станков-Рашо и Антон Станков-Мамата за участие в организирана престъпна група.

В съобщението се казва още, че днес с постановление на Софийска градска прокуратура е разпоредено общодържавно издирване и на тримата както и на още едно лице – Ивайло Борисов, за да бъдат привлечени под наказателна отговорност.