Златко Георгиев е задържан за убийството на Банскалията
Златко Георгиев е задържан за убийството на Банскалията / DarikNews.bg, Благоевград, Десислава Янкулова
Вътрешният министър Цветан Цветанов
51980
Вътрешният министър Цветан Цветанов
  • Вътрешният министър Цветан Цветанов

Криминално проявеният Златко Георгиев е замесен в жестокото убийство на председателя на фен клуб "Пирин" Димитър Сукалински, по прякор Банскалията. Това разкри в Благоевград вътрешният министър Цветан Цветанов.

По-рано полицейските служители в областния град обискираха дома на Златко Георгиев в квартал "Струмско" и по-късно той бе задържан.

„Колегите работят много сериозно за задържане на убийците", каза вътрешният министър и отказа да разкрие повече конкретни дейности в оперативно-следствените действия.

„Не бих могъл в момента да говоря за версии за убийството. Това, което колегите правят, е да се извършат съответните процесуално-следствени действия, да се проверят всички алибита, да се види дали има доказателства, че са съпричастни към извършеното убийство. Когато имаме нещо, което би могло да бъде съобщено в публичното пространство, ще го направим веднага", добави още министър Цветанов.

Освен Златко Георгиев в полицията са разпитани още няколко души, като някои от тях са задържани.

41-годишният Димитър Сукалински-Банскалията беше открит мъртъв в дома му в ж.к. „Еленово" в Благоевград в четвъртък около 22.00 ч. Преди това той успял да се обади на свой приятел и на родителите си, които подали сигнал на тел. 112. Около 20.30 ч. Сукалински се обадил на свой приятел с думите „Помощ, помощ". По същото време успял да звънне и на майка си с думите „заклаха ме".

Други новини от Благоевград