Общините Долни Чифлик и Суворово обявиха частично бедствено положение
Зимната обстановка в страната остава усложнена. Силният сняг и виелиците създадоха проблеми на много места.Късно снощи особено тежка беше ситуацията край Варна. Бременна в 8-ия месец жена бе блокирана на пътя между Варна и Добрич в продължение на часове. Спасителни екипи от Добрич обаче се отзоваха на сигнала и ѝ помогнаха.

Обилният снеговалеж и виелиците създадоха проблеми на много места във Варненско. Все още има блокирани пътища.

„Ситуацията е критична. Основният проблем е вятърът, който създава снегонавявания. Общините Долни Чифлик и Суворово обявиха частично бедствено положение. Остават затворени доста от пътищата, включително пътя Варна-Добрич. Шкорпиловци, Голица и Доброглед са без ток. Екипите работят денонощно. Няма бедстващи по пътищата, успяхме да помогнем на всички”, заяви в ефира на NOVA областният управител на Варна Стоян Пасев.

Бременна в 8-ия месец блокирана с часове на пътя Варна - Добрич (ВИДЕО)

Той призова всички шофьори да бъдат внимателни и да не тръгват на път, ако не е необходимо.

Пасев коментира и случая с блокираната на пътя бременна жена.

„Доколкото разбрах не е била дадена в графика за раждане. Получила е контракции вечерта и са тръгнали на своя глава. Благодарим на хората, които са й помогнали”, каза Стоян Пасев.

В Хасковско също десетки населени места останаха без ток.

„Към момента в 6 села няма електричество. Има много паднали дървета. Ситуацията обаче се нормализира. Няма бедстващи хора и всички пътища са отворени”, каза Димитър Петров, зам.-областен управител на Хасково.
NOVA