Жълтите не знаели за среща на царя с Доган
Жълтите не знаели за среща на царя с Доган / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Жълтите не знаели за среща на царя с Доган
38892
Жълтите не знаели за среща на царя с Доган
  • Жълтите не знаели за среща на царя с Доган

От НДСВ обявиха, че нямат информация за среща между Симеон Сакскобургготски и лидера на ДПС Ахмед Доган. Ръководството на жълтата партия насочи към бившия премиер въпросите, свързани с публикации в пресата, според които на такава среща от ДПС са дали знак, че биха подкрепили Симеон Сакскобургготски като кандидат за президент, но не биха дали подкрепа, ако кандидат за държавен глава е Меглена Кунева.

 

Като председател на НДСВ Христина Христова обясни, че в партията не знаят за среща между Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган.

 

„Нямаме информация за такава среща, но това, което знаем ние от НДСВ, е, че това не е изкушение за царя – да става държавен глава. Знаете, той в началото на живота си е бил държавен глава. Предпочитаме да избягваме спекулациите за имена на този етап. Подготвихме нашата визия за бъдещия президентски мандат. Това, което със сигурност е взето като решение, е, че НДСВ ще участва в президентските избори за първи път в своята история. Не е обсъждана политическата форма на участие, която е партиен кандидат, коалиционен кандидат или инициативен комитет“, каза Христова.

 

Станимир Илчев определи като причудливо съчетанието на функциите на вътрешния министър Цветан Цветанов, който оглави и предизборния щаб на ГЕРБ.

„Е, няма такова нещо. Поне в Европа. Аз лично съм много любопитен да видя как министърът ще действа в рамките на един и същ ден ту като министър, ту като главен изборджия“, допълни той.

 

По повод президентския вот Илчев коментира, че ГЕРБ била партията, която е дала заявка да обяви може би последна своя кандидат. Той прогнозира, че жълтите със сигурност щели да изпреварят управляващите в решението си за изборите.