Жълтите депутати написаха декларация в защита на Симеон
Жълтите депутати написаха декларация в защита на Симеон / netinfo

Депутатите от НДСВ поискаха с декларация парламентарната комисия по етика да се произнесе за поведението на депутата от ОДС Яне Янев.

Преди дни той разпространи информация, според която лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски е бил агент на Държавна сигурност. Депутатите от партията му го подкрепиха от парламентарната трибуна.

Председателят на парламентарната група на НДСВ Анелия Мингова представи декларация от името на жълтите народни представители, които са обезпокоени от клеветническите нападки срещу Симеон Сакскобургготски. По думите на Мингова е недопустимо в парламента да има нарушители на законите.

Като припомни за предстоящото начало на предизборната кампания за местния вот, Мингова декларира, че жълтите депутати стоят единно зад решенията на своята партия и политическия й съвет за провеждане на позитивна кампания.

Това е поредната порция политически цинизъм, произведен от жълтите емисари, заяви от своя страна Яне Янев. Той посочи, че скоро ще се появят нагледни материали, свидетелстващи за агентурно минало на Симеон Сакскобургготски. По думите му дори да отиде на Ниагарския водопад, лидерът на НДСВ не би могъл да измие гузната си съвест.

За Дарик председателят на етичната комисия в парламента Тодор Батилов от „Атака” коментира, че ако жълтите депутати сезират комисията, тя ще разгледа случая, както повеля вътрешния правилник за работата й.