Предупреждение от първа степен - жълт код, за опасност от високи температури за 12 области от Западна и Централна България издаде Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил ще е горещо, с максимални температури между 35 и 38 градуса.

След обяд над източната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Максималните температури ще бъдат от 30 - 32° в североизточните райони от страната до 36° - 38° в Югозападна България.

Георги Димитров

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно по северното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 26° - 28°. Температурата на морската вода е 20-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

,  
Георги Димитров

Над планините също ще бъде предимно слънчево, след обяд в масивите от Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 21°.
НИМХ