Журналистката Живка Гичева загина при катастрофа
Журналистката Живка Гичева загина при катастрофа / forum.slusham.com, БГНЕС
Журналистката Живка Гичева загина при катастрофа
21534
Журналистката Живка Гичева загина при катастрофа
  • Журналистката Живка Гичева загина при катастрофа

Журналистката Живка Гичева е починала при катастрофа на главен път София - Варна, в близост до кантон на Областно пътно управление - Търговище.

Гичева, заедно с 28-годишната си дъщеря, е пътувала в автомобил „Мазда", управляван от 31-годишен мъж от Плевен. Тримата се движили в посока Варна. При десен завой водачът на „Мазада"-та е изгубил контрол, навлязъл в насрещното платно за движение и се ударил в товарен автомобил „Рено Премиум", шофиран от 51-годишен варненец. Вследствие на катастрофата са пострадали водачът на лекия автомобил и двете му спътнички. Те са били откарани в болницата в Търговище, където Живка Гичева е починала.

Дъщерята на Гичева е настанена в болница с фрактура на двете бедра и наранявания в главата, с опасност за живота. Тя се нуждае от кръвопреливанеАко искате да помогнете, можете да дарите кръв в кръводарителския център на улица „Братя Миладинови" № 112 в столицата.

В болница е и водачът на катастрофиралата „Мазда", няма опасност за живота му. Той също е с наранявания по главата.

Живка Гичева е българска журналистка, телевизионна водеща, сценарист и продуцент.

Продуцент на предаването "Защо не" по БНТ и водеща на предаването "Вариант 3". Завършва Телевизионна журналистика в МГУ - Москва.

От 2000 г. се занимава с корпоративен и политически ПР, води собствена бизнес рубрика във вестник "Банкер", работи като изпълнителен директор на ТВ "Здраве" и е един от създателите на тв проекта "Макс ченъл". Автор е на повече от 20 документални филма за българите в чужбина и на повече от 30 документални филма от поредицата "България днес".

Черната статистика на загиналите по пътищата на България през изминалото денонощие показва, че осем души са загубили живота си, шестима други са много тежко ранени и може да не оцелеят. 24 са тежките катастрофи за последните 24 часа. В София са загинали двама души при пет тежки инцидента.

Неразумното шофиране, по-високата скорост, неправилната преценка на възможностите, самонадеяното изпреварване, това са само част от основните причини за тежките пътни катастрофи. Карайте разумно! В летните горещини, спирайте по-често за почивка, ако се почувствате изнервен от дългите колони автомобили или уморени от жегите.

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до близките на Живка Гичева, съобщиха от правителствената информационна служба: "Приемете искрените ми съболезнования за тежката и нелепа загуба. Трудно е в такъв момент да се намерят думи на утеха. Признавам, че и за мен ударът е много тежък и дълбоко споделям болката ви. Винаги ще помня Живка не само със забележителните й журналистически постижения, но и с непринудеността и несломимия й дух. Тя ще остави болезнена празнина у всички нас и ще ни липсва много. Затова искрено вярвам, че ще съумеете да съхраните нейния житейски пример, защото той е безценен. Покланям се заедно с вас пред светлата й памет".