Женският бой – хит сред подрастващите във Варна
Женският бой – хит сред подрастващите във Варна / www.sxc.hu
Женският бой – хит сред подрастващите във Варна
18905
Женският бой – хит сред подрастващите във Варна
  • Женският бой – хит сред подрастващите във Варна

Женският бой може да се нарече хит сред подрастващите във Варна. Това стана ясно по време на 12-ото заседание на варненския детски парламент, на което бяха представени резултати за превенцията на асоциалното поведение сред малолетните и непълнолетните.

 

Броят на хулиганските прояви сред момичетата се е увеличил многократно през последните две години в морската столица. Според наблюденията на инспектор Монов, в женски бой влизат предимно момичета от български произход на възраст 13-14 години. Най-често тийнейджърките се бият, защото не могат да си поделят момче или в резултат на междуличностни конфликти.

 

От началото на годината само в Първо Районно полицейско управление са работили по три случая на женски бой между малолетни. Толкова са регистрираните случаи, знаете, че работим по жалби, уточни инспектор Монов.

 

Юмруците са доста сериозни, тъй като впоследствие родителите на потърпевшите момичета представят медицинско свидетелство за нанесените телесни повреди. В същото време оплакванията от момчешки побой са рядкост, сочат резултатите от работата на Детска педагогическа стая (ДПС).

 

След побоищата, най-честите провинения на подрастващите са кражба на лични вещи и мобилни телефони. Това се краде в 2/3 от случаите.

 

Данните бяха изнесени по време на 12-ото заседание на варненския детски парламент, на което бяха представени резултати за превенцията на асоциалното поведение сред малолетните и непълнолетните.

 

Други новини от Варна