Жената на Петровски плашела с министър
Жената на Петровски плашела с министър / снимкa: Sofia Photo Agency
Шефът на службата за Бърза помощ в София Георги Гелев отрече в ефира на Дарик всички обвинения за закъснение от страна на неговия екип, след като бе пребит футболният съдя Валери Петровски. Гелев допълни, че на телефона на Бърза помощ близките дори са парадирали пред диспечера на службата с познанството си с министри.

Пред Теодора Каролеева Георги Гелев обясни:

Може би закъснение, ако изобщо може да се нарече закъснение, тъй като пристига в и 22 минути на адреса, е станало поради дублиране на два инцидента на същата улица „Перник”. Малко преди блока, където е пребит реферът, е станало пътнотранспортно произшествие, където е имало друг екип на полицията, нашите хора са се заблудили, че именно там е инцидентът. Отишли са първо там, разбрали са, че не става дума за повикване на Бърза помощ, продължили са и са отишли в и 22 на мястото на инцидента. Жената, която се обажда, е съпругата на рефера, познавала лично министър и ей сега щяла да му звънне.

Става въпрос, че се позовава на някакво познанство, но имайте предвид, че на нас всеки трети това ни казва, когато търси помощ.

Друг е въпросът за времената. Те шокирани от вида на техния близък – в случая съпруг и баща, може да им се е сторило, че 40 минути се е забавила линейката, но това не отговаря на истината.