/ ОД на МВР-Кърджали
Близки на загиналата 58-годишна жена се събрали пред Спешния център и това наложило засилената охрана на обществения ред
"Два екипа на Районно управление-Кърджали и три екипа на Зоналното жандармерийско управление опазиха обществения ред пред Спешното приемно отделение в областния град след тежка катастрофа с жертва на 31 януари, около 18:30 часа".

Това съобщи на брифинг с журналисти директорът на ОД на МВР старши комисар Щерьо Милчев, съобщиха от МВР. Близки на загиналата 58-годишна жена се събрали пред Спешния център и това наложило засилената охрана на обществения ред.

Тежкото пътно произшествие стана на ул. “Републиканска“ в града при челен сблъсък между лек автомобил и микробус. Загиналата жена е била пътничка в микробуса.

"Водачите са тествани на място за алкохол и пробата на шофьора на колата с техническо средство отчела 1,73 промила. Мястото на произшествието е било отцепено и е извършен оглед", поясни старши комисар Щерьо Милчев.

Окръжният прокурор Желязко Стефанов съобщи, че водачът на лекия автомобил е привлечен като обвиняем в образуваното досъдебно производство и е постановена 72-часова мярка за задържане.

Предстои да бъде поискана и постоянна мярка за водача, отнето е свидетелството му за правоуправление. Причините за пътнотранспортното произшествие ще се изясняват в хода на разследването, по което вече има разпитани свидетели пред съдия.

Предстои назначаването и на експертизи за установяване на обективната истина.