Жена от Роман обвини лекари, че са продали бебето й
Жена от Роман обвини лекари, че са продали бебето й / DarikNews.bg, архив

Полина Гаврилова от град Роман, Врачанско, е родила на 5 април в болницата в Плевен момченце. Семейството на биологичния баща - Бончо, подаде сигнал в бТВ, че бебето е продадено. Двамата нямат брак.

Полина е категорична, че не е подписвала никакви документи, нито е взела пари за бебето. Раждането е асистирал д-р Калин Поповски от плевенската болница, който е и общински съветник.

Има ли първи контакт между бебето и майката в болниците у нас

Д-р Поповски помни случая - майката родила на 4 април със секцио заради усложнения. Поповски твърди, че жената доброволно дала детето на друго семейство. Лекарят твърди, че има и телефоните на адвокатите.

В болницата дошъл мъж, който се подписал като баща на детето, а Полина се разписала, че му дава детето за един месец за отглеждане. Тази схема позволява осиновяване на деца, без да се минава през официалната процедура.

Детето е кръстено Мартин и в момента е при семейство в Сандански, твърди майката.

Пред адвокат, който се свързал с нея, след разгласяването на случая, жената заявила, че си иска бебето. Защитникът говорил и с нейната баба, която също иска детето да се върне в дома й и обещава да помага в отглеждането.