Желязко Христов подава иск срещу Виктор Емануил
Желязко Христов подава иск срещу Виктор Емануил / netinfo

Лидерът на КНСБ д-р Желязко Христов се закани да подаде граждански иск срещу италианския престолонаследник Виктор Емануил за обида на България. Синдикалистът заяви намерението си в Силистра, където участва в отчетно-изборно събрание на Регионалния координационен съвет.

Юристът на КНСБ Иван Сотиров проучвал в момента правните основания за завеждането на иска, допълни д-р Желязко Христов.

Пред журналисти в Силистра синдикалният лидер определи като формализирани напоследък преговорите с правителството в тристранния съвет за сътрудничество. Припомни, че ако не бъде направен дебат по бюджета за следващата година, това е нарушение на закона, за което синдикатът има право да сезира Върховния административен съд.

“Гореща синдикална есен” в страната предвиждат от КНСБ заради високите цени и нарастващата инфлация. Националният стачен комитет готви план за действие. Но ще бъде изчакан последният доклад на Европейската комисия, заяви д-р Желязко Христов. Като последствия от сегашната политика на правителството, според него, се очакват нова емигрантска вълна на специалисти от България и повече страни – членки на ЕС, които ще въведат т.нар. “преходен период” като защитен механизъм срещу “социален дъмпинг”.