Зеленогорски получи звание Доктор хонорис кауза
Зеленогорски получи звание Доктор хонорис кауза / netinfo

Кметът на Плевен Найден Зеленогорски беше удостоен със званието Доктор по мениджмънт хонорис кауза на тържеството по отбелязването на независимостта пред барелефа на Стефан Стамболов в града.

Медалът и дипломата бяха връчени от зам.-генералния директор на Института за биографични категоризации Кембридж, Великобритания - проф. Рангел Гюров.

Найден Зеленогорски е единственият кмет, носител на званието Доктор хонорис кауза, заяви проф. Гюров. Отличието се дава за успешното влизане на община Плевен в европейските структури.

През 2002 година кметът Зеленогорски беше обявен от Института за биографични категоризации за държавник на годината. През май тази година Асоциацията на периферните общини на Европа награди плевенския кмет с медал за успешен мениджмънт на общината и Асоциацията на българските градове и региони като неин председател.

Плевенският градоначалник за втори път беше определен за държавник на годината и според правилника на Института за биографични категоризации и по препоръка на Асоциацията на периферните общини на Европа получи следващото по степен звание Доктор по мениджмънт хонорис кауза.

В Деня на независимостта четирима плевенчани - Христо Видрарски, Иван Попов, Михаил Чолаков и Христо Бояджиев бяха удостоени със званието Почетен гражданин на Плевен. С решение на Общинския съвет друг плевенчанин, Светослав Обретенов, получи званието Заслужил гражданин.

Други новини от Плевен