Здравословното състояние на сестрите не е добро
Здравословното състояние на сестрите не е добро / netinfo

Медицинските сестри са изнервени и като цяло не са в добро здравословно състояние. Това казаха роднините на осъдените на смърт в Либия българки при завръщането си от Джамахирията късно снощи.

Една седмица синът на д-р Здравко Георгиев – Мариян, дъщерята на Валя Червеняшка – Антоанета, майките на Кристияна Вълчева и Нася Ненова Зорка Аначкова и Станка Стойнова, снахата на Валентина Сирополу - Цветанка и синът на Снежана Димитрова – Ивайло бяха в Либия и ходиха на свиждане при осъдените сестри.

При завръщането си майката на Кристияна Вълчева - Зорка Аначкова отправи молба към британското правителство да направи размяна на либиеца, осъден за атентата над Локърби, за да бъдат пуснати сънародничките ни.

Заместник-министърът на правосъдието Маргарит Ганев заяви, че е настоял пред либийските власти режимът на свижданията да не бъде ограничаван. Близки и журналисти посрещнаха роднините на осъдените сестри. Какво казаха Зорка Аначкова, Станка Стойнова, зам.-министър Ганев и синът на д-р Здравко Георгиев чуйте в звуковия файл.