Затвориха опасен мост над Струма
Затвориха опасен мост над Струма / снимка: DarikNews.bg, архив

Поради строителни и ремонтни дейности мостът на река Струма, между Струмяни и Микрево, бе затворен за превозни средства.

Ще се пропускат само пешеходци. Обходните маршрути са през Драката - Вълково - Сандански и Горна Крушица - Кресна, информираха от кметската администрация в Струмяни.

Мостът над река Струма е опасен, има предпоставки за рухване. С цел предотвратяване на евентуални инциденти, застрашаващи живота на превозвачите и хората, кметът на общината Емил Илиев алармира "Пътна инфраструктура". Строителните дейности се финансират от агенцията и се изпълняват от благоевградската фирма "Благоустройствени строежи" и санданската "Бетон".

"Всички мостове и коритата на реките в общината са почистени и са в готовност за есенно-зимния сезон. Съвсем наскоро приключи ремонтът и на моста на село Добри лаки. Въпреки тежкото икономическо състояние на общината, заделихме средства, за да предотвратим нежелани последствия", коментира кметът на Струмяни Емил Илиев.

Ремонтните дейности на съоръжението са насочени към подобряване състоянието на основните носещи колони, ерозирали и повредени от водата и времето. Строителите обещават ремонтните дейности да приключат в срок, за да не затрудняват комуникацията между селищата в община Струмяни.

Други новини от Благоевград