Затвор грози Жана Бергендорф заради каране след употреба на кокаин
Затвор грози Жана Бергендорф заради каране след употреба на кокаин / БГНЕС, архив

Софийската районна прокуратура привлече като обвиняема певицата Жана Бергендорф за вчерашния инцидент в центъра на гр. София. Тя беше задържана за употреба на кокаин, след като предизвика лека катастрофа тази нощ.

По случая е започнато бързо производство от органите на 01 РУ СДВР, под надзора на Софийска районна прокуратура, в хода на което Бергендорф е обвинена за това, че около 22.35 часа, в гр. София на ул. „Г. С. Раковски" е управлявала лек автомобил след употреба на наркотични вещества. Това е престъпление по чл. 343б, ал. 3 НК.

За описаното деяние се предвижда наказание лишаване от свобода от една до три години и глоба от петстотин до хиляда и петстотин лева. На Жана Бергендорф е взета мярка за неотклонение „подписка".

При инцидента пристигналите на място полицаи проверили с дрегер певицата за алкохол. Тестът бил отрицателен.

Поведението на певицата обаче усъмнило униформените. Те й направили полеви тест за наркотици, който показал наличието на кокаин.

Певицата е отказала е да даде кръв и урина и е била отведена в Първо Районно управление на МВР.

Саня Армутлиева от продуцентска компания "Вирджиния рекърдс" заяви, че не знае нищо за случая.

През юли м.г. Жана Бергендорф беше замесена в друг шумен скандал. Певицата беше арестувана след битов скандал. За случая тогава тя обясни, че сама повикала полицията, след като била заплашена от свои познат в дома си.

Пристигналите служители на реда привикаха както Жана, така и лицето, отправяло й заплахи, в Районното управление за показания и изясняване на ситуацията.

„Нито са открити наркотици в мен, нито съм използвала", оправда се след инцидента през лятото Жана Бергендорф. „Не съм била с белезници, нито в ареста, нито в линейката", подчерта тя в опит да изчисти името си.

„Осъзнах, че е много важно да преценявам това, което аз съм като личност пред феновете и то във всеки един момент и трябва да бъда добър пример. Никога не съм си позволявала да бъда лош пример на когото и да било и от това ми е още по-болно, защото ме изкарват каквато не съм", призна още певицата.

След скандала срещу Бергендорф не бяха повдигнати обвинения, не беше започнато и наказателно преследване във връзка с каквото и да е нарушаване на закона или притежание на забранени вещества.