Затварят улици за 9 часа заради Кондолиза Райс
Затварят улици за 9 часа заради Кондолиза Райс / cнимкa: Sofia Photo Agency

Ограничения в движението по софийските улици се налагат в рамките на 9 часа заради посещението на държавния секретар на САЩ Кондолиза Райс. Влизането в двете посоки, престоят и паркирането по бул. „Брюксел", се забранява за времето от 8 до 17 ч.

Забраната за влизане в двете посоки, престой и паркиране от 8 до 17 ч. е наложена още за бул."Цар Освободител" между бул."В. Левски" и пл."Независимост", бул."Княз Дондуков" между ул."Раковски" и пл."Независимост" с изключение на трамваите, пл."Независимост", пл."Атанас Буров", ул."Леге" между ул."Позитано" и пл."Атанас Буров", ул."Съборна" между ул."Княз Александър Първи" и пл."Света Неделя".

За същия период се забранява престоят и паркирането на автомобили по бул."Цариградско шосе" и локалните му платна, булевардите "Цар Освободител", "П.Ю.Яворов", "Никола Вапцаров", "Евлоги Георгиев", "Княз Дондуков", "Ситняково", "Шипченски проход", "Черни връх", улиците "Козяк", "Безименна", "Оборище" между булевардите "Евлоги Георгиев" и"В. Левски".

Движението на моторни превозни средства и тези на градския транспорт ще се спира поетапно в зависимост от преминаването на кортежа с делегацията.