Затварят един от входовете на Пловдив
Затварят един от входовете на Пловдив / снимка: Sofia Photo Agency

Транзитното движение от София и Пазарджик за Пловдив по булевард “България” се спира от 14 часа днес, но южното платно на булеварда в отсечката от 6-ти километър до бул.”Васил Априлов” ще бъде затворено утре след 8,30 ч. Това решение на комисията за въвеждане на временната организация на движението съобщи пред Дарик началникът на Областното пътно управление Паун Иванов. По бул. “България” в Пловдив дневно влизат между 8 000 и 10 000 автомобила, сочат наблюденията на управлението.

В 14 часа следобед всички указателни табели за обходните маршрути, които са поставени от гр. Стамболийски в посока Пловдив ще бъдат открити и входящият поток от Пазарджик за Пловдив ще се пренасочи през Пещерско и Голямоконарско шосе.

Тази организация на движението ще важи 3 месеца, докато се изгражда кръгово движение на 6-ти километър и се извършва реконструкцията на бул. “България”. Вътрешноградският трафик ще се извършва двупосочно в северното платно на булеварда. Няма да има промени в маршрутите на автобусите.