Застреляха мъж в училищен двор в Стара Загора
Застреляха мъж в училищен двор в Стара Загора / снимки: БГНЕС
Застреляха мъж в училищен двор в Стара Загора
63583
Застреляха мъж в училищен двор в Стара Загора
  • Застреляха мъж в училищен двор в Стара Загора

Дърводелецът на спортното училище „Тодор Каблешков” в Стара Загора е бил застрелян в двора на училището. Сигналът е постъпил на телефон 112 в 8.48 ч. тази сутрин.

Веднага след инцидента зам.-кмета на Стара Загора Иванка Сотирова заяви, че вероятно става дума за битов инцидент. Тя е разговаряла с директора на училището Димо Неделчев, който я е уверил, че децата са изолирани и в безопасност.

Простреляният мъж е открит от зам.-директора на учебното заведение рано. Нито ученици, нито учители са чули изстрели, тъй като инцидентът е станал извън училищния двор, съобщи за Дарик Дина Нецова, която е дългогодишен преподавател в школото. 56-годишният мъж е открит с рана на главата.

Нецова призова чрез ефира на Дарик да не се правят спекулации. „Успокойте хората, да се чуе, че нищо не е станало в самото училище, деца не са простреляни, нито ранени, няма куршуми. Не сме чули изстрели”, заяви тя.

По думите на Нецова простреляният мъж е работил в училището повече от двайсет години. Семеен е, има син, който за кратко е бил възпитаник на Спортното училище в Стара Загора. „Дърводелец, спокоен човек, ремонтираше си в работилницата. Има над 20-годишен син, учила съм го известно време”, описа загиналия мъж учителката.

Застреляха мъж в училищен двор в Стара Загора
netinfo

Психолози от Регионалната здравна инспекция и Регионалния инспекторат по образование ще разговарят в четвъртък с учениците във връзка с инцидента, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Целта е да се подобри психологическият климат в училището и да се окаже специализирана психологическа подкрепа на нуждаещите се.

За стрелбата се тиражират много версии. Учителката Дина Нецова сподели, че според една от тях простреляният е трябвало да бъде свидетел по някакво дело. „Не знаем нищо, защото би могло да бъде и заради някакъв личен проблем”, коментира тя.

Още новини от Стара Загора

Застреляха мъж в училищен двор в Стара Загора
netinfo