Застреляха вълк край кърджалийското село Велишани. Жителите на селото споделиха, че и преди хищницитете са нападали домашните им животни. По време на отстрела вълците са били два, но единият е избягал, съобщи кметът Севим Салиф. 

Според него вълците в района не са един или два. Преди петнадесетина дни на камера, поставена от ловната дружинка в селото, е заснета глутница от 6 хищника. Още един вълк е заснет на камерата във вторник.

Родопско село в ужас от набези на глутница вълци

 „Въпреки че са засечени на камера, за наша радост от седмица сме нямали случай на нападнато животно. Но ловците от селото и от съседната дружинка нощем дежурят, за да няма нападения от вълци“, обяснява кметът. По думите му отстреляният вълк е възрастен и доста едър. Той разказа също, че зимно време, нощем, се чува как вият. За щастие, досега е нямало случай на нападнат човек, а само на  животни, които са били на паша, допълни кметът на Велишани Севим Салиф. Той  припомни, че идва времето, когато гъбари и билкари тръгват из горите.

От Ловно-рибарското дружество в Кърджали коментират, че от миналата седмица до днес са издадени 7-8 индивидуални разрешителни за лов на вълци. Те са валидни до края на май, докогато се очаква да бъдат отстреляни още хищници.
БТА/Валентина Стоева