Засилват охраната на болницата в Благоевград заради нападения над лекари
Засилват охраната на болницата в Благоевград заради нападения над лекари / снимка: DarikNews.bg, архив
Засилват охраната болницата в Благоевград заради нападения над лекари
62521
Засилват охраната болницата в Благоевград заради нападения над лекари
  • Засилват охраната болницата в Благоевград заради нападения над лекари

Засилени мерки за сигурност предприема благоевградската болница заради зачестилите нападания над лекари, съобщи за Дарик зам.-директорът на лечебното заведение д-р Александър Костов.

След три инцидента, станали само за седмица, по разпореждане на директора на МБАЛ-Благоевград д-р Красимир Михайлов броят на охранителите ще бъде увеличен, уточни д-р Костов. Сега за сигурността на медиците от Многопрофилната болница за активно лечение в областния град се грижат трима охранители - през деня приемното отделение се охранява от един гард, а през нощта - от двама. Освен тях болницата разчита и на камери за денонощно видеонаблюдение.

Миналата седмица трима лекари от Спешен център бяха нападнати от ядосани пациенти. Гневът се изля дори върху болничния шеф д-р Красимир Михайлов, който бе малтретиран от сина на починал от инфаркт благоевградчанин. Не бе подминат и завеждащият Спешен център -  д-р Владимир Рабаджийски, който бе ударен от баща на 6-годишно дете с температура.

„Голяма част от пациентите идват сприхави, други след употреба на алкохол или наркотични вещества и се създават конфликтни ситуации между пациенти и лекари. Работим под постоянен стрес денонощно”, коментира д-р Костов.

Други новини от Благоевград