Остава засиленото полицейското присъствие в района на сараите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в „Бояна”, предаде NOVA. Продължават и протестите пред имотите, ползвани от него.

В четвъртък бившият съдружник на Доган - Данаил Папазов го призова да освободи двата имота, които ползва от години. А симпатизанти на ДПС твърдят, че в сградата в „Бояна” са влезли охранители и определиха това като самоуправство.

Членове на ДПС за трети ден стоят в парка Росенец край Бургас, където в момента се намира Ахмед Доган.

БГНЕС


Самите симпатизанти направиха поход до хотел „Берлин”, сграда, която в миналото се свързваше с името на Делян Пеевски. Там те протестираха, като заявиха, че според тях държавата се управлява не от МС, а от хотела. Казаха още, че след като държавата не работи, те ще победят Пеевски чрез урните.

Какво охраняват, след като има договор, който представихме вчера на полицията. Нашето предложение вчера беше да влязат представители с полиция и да направят оглед. Беше сина на Ахмед Доган – Демир Доган, присъстваше там, да се види документацията. В случая става въпрос за погазване на нормални законови рамки”, заяви Джевдет Чакъров.

„Ние искаме да се разположим отвън, в свободното пространство, което е публична собственост. Проблемът е, че не знаем какво се случва вътре. Излизат по медиите снимки на двама души, които ми изглеждат притеснителни. Излизат информации, че в сградата се случват някакви работи. Има голяма неяснота”, заяви Илхан Кючюк. „Къде е решението на българския съд в техния случай, кой документ им дава право да влязат?”, попита Кючюк. „Това ще бъде поход на демокрацията. Събираме се и каквато е волята на членовете ни, това ще бъде”, каза още Кючюк.

БГНЕС


Българските институции не отговарят, те казват: „Ние работим под инструктаж. Ние имаме нареждане да не ви пуснем”. На какво основание ограничават достъпа до горе не знам”, заяви още Кючюк.

Той е категоричен, че не се опитват да ескалират напрежението. 
 
 

БГНЕС

И в Росенец се събраха привърженици на почетния председател на ДПС. Те казват, че са там, за да окажат мълчалива подкрепа на Доган.

Според информация на Димитър Николов, който е депутат от ямболския регион, МВР е отказало охрана на Ахмед Доган. След като е получена заплаха за сигурността на почетния председател на ДПС, Джевдет Чакъров подава сигнал в полицията, както е по закон, събира се комисия от МВР, ДАНС и НСО. Назначава се охрана на лидера на ДПС, докато тече проверка. От МВР казаха, че тази проверка е приключила и не са потвърдени фактите и обстоятелствата в нея. Същата комисия трябва да вземе решение дали тази охрана ще продължи, или ще бъде отказана.
 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня