Защитата на Ставийски разполага с очевидец на катастрофата
Защитата на Ставийски разполага с очевидец на катастрофата / снимка: Sofia Photo Agency
Защитата на Максим Ставийски разполага със свидетел, който е видял, че един от автомобилите, участвали в катастрофата, се е движел с превишена скорост, заяви адвокат Росен Кожухаров.

При получаването на материалите по досъдебното производство адвокатите са поискали той да бъде разпитан, но от Окръжна прокуратура им е отказано.

„Не сме решили какво ще правим след отказа на прокуратурата да разпита свидетеля. В зависимост от решението на прокуратурата по обвинителния акт ще определим и нашите по-нататъшни действия”, заяви адвокат Кожухаров.

Заместник-окръжният прокурор Светлозар Костов каза, че от прокуратурата са предложили на защитата да се възползва от свидетеля по време на съдебния процес. „Този свидетел със сигурност ще бъде разпитан, може и ние да го призовем”, допълни прокурор Костов.

Според защитата свидетелят е решил да се свърже с тях след официалната пресконференция на Максим Ставийски. Предстои Окръжна прокуратура да изготви обвинителния акт в 30-дневен срок и да го внесе в съда, откъдето ще бъде определен съдията, който ще гледа делото и датата за начало на процеса.