/ БГНЕС
Поредно заседание на Висшия съдебен съвет започна със скандал, който беше породен от реплика на представляващия съвета Димитър Узунов. Той обвърза факта, че председателят на ВКС Лозан Панов е в отпуск с това, че приключва "предизборната борба".
 
Членът на ВСС Камен Иванов и още няколко други негови колеги реагираха с несъгласие. Не можем да си позволим такива коментари, не му отива на Узунов, добави той.
 

БГНЕС


Правят се инсинуации с какво се занимава председателят на ВКС по време на отпуск, че се занимава с политика. Не става дума за личността, а за институцията, каза Юлия Ковачева.
 
Не може всяко заседание да започва и завършва със скандал, колкото и да е личната ни неприязън помежду ни. Отдавна сме разделени на реформатори, прогресивни сили и мнозинството на Цацаров и Колев, каза главният прокурор.
 

БГНЕС


До всичко това се стигна след писмо на Николай Бареков, който иска от ВСС да отстрани Лозан Панов. Причината е, че не беше допуснат в залата, в която беше срещата на Лаура Кьовеши с магистрати.
 
След личните нападки спорът стигна до това дали е работа на ВСС да се заеме с писмото на Бареков, в което той твърди, че имало физическо посегателство върху него. Светла Петкова сметна, че е уронен престижът на съдебната власт. Зад това стояла началникът на кабинета на Лозан Панов Роза Георгиева.
 

БГНЕС


Поведението й не било на ниво, което се изисква за служител. На свой ред Соня Найденова се обърна към Светла Петкова и я попита от къде има лични впечатления, при положение, че не е била там.
 
В крайна сметка и след един час дебат ВСС прие за сведение писмото на Бареков и реши, че поставените въпроси не са от негова компетентност.
БТА