/ БТА
Парламентът да изслуша председателя на Държавна агенция за бежанците при Министерския съвет относно състоянието на кризисните центрове и готовността за предоставяне на експертна и преводаческа помощ, предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица. Изслушването е поискано от Елисавета Белобрадова от "Демократична България".

В проекта на дневен ред, по предложение на ГЕРБ-СДС, е предвидено и изслушване на ръководителя на Оперативно-координационната група за евакуацията и настаняването на бежанците от Украйна Валери Рачев относно мерките на правителството, свързани с бежанската вълна.
Предвижда се преди това депутатите да гласуват ратификация на споразумение за дарение от България на Босна и Херцеговина на ваксина на Пфайзер/Бионтех срещу COVID-19, както и на второ четене законопроект за покритите облигации.

В проектопрограмата е включено и обсъждане на Годишната работна програма на Народното събрание по въпросите на Европейския съюз - 2022 г.
Първа точка за четвъртък е първото четене на изменения в Закона за пощенските услуги. След това се предвижда парламентът да разгледа на второ четене промени в Закона за пазарите на финансови инструменти и на първо четене изменения в Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража.
В четвъртък е предвидено и изслушване на управителя на Националната здравноосигурителна каса Петко Салчев относно реформите за отпускане, изплащане, ремонт и контрола за предоставянето на помощни средства и приспособления за нуждите на хората с увреждания.