Атанас Запрянов
Атанас Запрянов / БГНЕС
Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов каза, че не е бил информиран за подготовката и публикуваното на видеоклипа, с който Информационния център на ведомството се опита да рекламира военната професия и заради който е бил освободен директорът на центъра. 

„По темата със скандалния клип – не, не съм информиран. Същият клип не е разработен и обсъждан дори в ръководството на Информационния център, не е уведомена и дирекцията в Министерството на отбраната“, заяви Запрянов от трибуната по време на днешния парламентарен контрол. Той подчерта, че клипът, заради който имаше негативна обществена редакция е пуснат „без съответните санкции и разрешения“.

Запрянов смени шефа на Информационния център на Министерството на отбраната

„Мерките, които взехме, доведоха до освобождаване на директора на информационния център“, посочи Запрянов.

Веднага след публикуваното той беше изтрит от страницата на Информационния център. Клипът започваше с думите: "Ти си млад и сърдит? Светът наоколо постоянно по нервите? Наричат те буен, даже див? Не се подчиняваш току-така на другите? Усмихни се - има рецепта за твоето щастие. Защо не се питаш да станеш истински войник? Ела в своя свят - бъди 100% себе си".

Междувременно на кадрите се вижда лаещ доберман "гангстери" с маски и качулки на фона на рап музика, които размахват пистолети и дрифтират с АТВ-та. Някои от тях са голи до кръста и са татуирани.

"Развръзката" на сюжетната линия на клипа е как един от тях си маха маската и се записва във военната академия, с което става войник.

Макар и клипът да беше изтрит от официалните канали на Информационния център на Министерството на отбраната, той все още може да бъде намерен в социалните мрежи:

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня