РЗИ-Враца и „Медицински надзор“ се заемат със случая
Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова възложи на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ проверка по случая с починалата 43-годишна жена в МБАЛ „Христо Ботев“, Враца. Това информираха от здравното заведение.

Проверени ще бъдат както Центърът за спешна медицинска помощ във Враца заради твърдението, че медицински екип на центъра не се е отзовал на адреса, така и действията на медицинския персонал в лечебното заведение в областния град.

Жена почина след 40-минутно чакане пред Спешното отделение във Враца (ВИДЕО)

РЗИ Враца също ще влезе на проверка в МБАЛ „Христо Ботев“.

Министърът на здравеопазването проведе разговор с директора на врачанската болница д-р Петър Керемедчиев, който информира за всички известни до момента факти и обстоятелства по случая и за предприетите в тази връзка действия.

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) също започва проверка по случая, която, според твърденията на близките ѝ, е починала докато е чакала тази нощ да бъде приета в спешното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ във Враца. Това съобщи директорът на здравната инспекция д-р Орлин Димитров.

Видеоклип, на който се вижда, че младата жена изпада в безпомощно състояние в приемната на спешното отделение на болницата, бе разпространен тази сутрин във Facebook.

Д-р Димитров уточни, че е разпоредил проверката, но тя ще започне утре, когато ще бъдат готови резултатите от аутопсията на жената и заключенията на патоанатомите.

Директорът на РЗИ-Враца каза, че сигнал за случилото се тази нощ в болницата е подаден от изпълнителния директор на МБАЛ-Враца д-р Петър Керемидчиев. В болницата, по негово разпореждане, вече е започнала незабавна вътрешна проверка.