Започват производства за царските имоти
Започват производства за царските имоти / netinfo

Софийска градска прокуратура започва две досъдебни производства за царските имоти, съобщи пред Дарик заместник-главният прокурор Камен Ситнилски. Те ще са насочени срещу хора от областна управа-София и ще са за длъжностни престъпления. До края на седмицата прокуратурата ще повдигне и обвинения срещу независимия депутат Владимир Кузов, допълни още прокурор Ситнилски:

„Софийска градска прокуратура ще започне 2 досъдебни производства. След приключването на проверката е изготвено становището на прокуратурата. Материалите се изпращат на съответната прокуратура, която е компетентна, в случая Градска прокуратура и тя започва досъдебни производства.

Едното ще бъде за имотите, които се намират в Самоковска община. Това са Бистрица, Сара гьол и Ситняково. То ще бъде срещу длъжностни лица от Областната управа. Вероятната първоначална квалификация на деянията ще бъде чл. 282 – длъжностни престъпления. Второто дознание ще бъде във връзка с Врана в София. То ще бъде също срещу виновни длъжностни лица и по всяка вероятност също по чл. 282 – длужностни престъпления. До края на седмицата ще бъде приключено едно дело срещу депутат, това е срещу г-н Кузов.”