Започват обилни снеговалежи, не пътувайте през нощта!
Започват обилни снеговалежи, не пътувайте през нощта! / netinfo

През нощта валежите от сняг ще се усилват. В съчетание с умерения североизточен вятър на места ще се образуват снежни преспи и снегонавявания, в Северна България и най-вече в Добруджа ще има снежни виелици. Пътната обстановка особено в Дунавската равнина ще се усложни.

Ако не е крайно необходимо, не тръгвайте на път през идващата нощ. Наложи ли ви се да пътувате, задължително носете със себе си вериги, напълнете резервоара, заредете мобилния си телефон, за да известите при нужда спасителните служби .

В планинските райони обстановката също ще бъде тежка, така че не са препоръчват пътувания през проходите и високопланинските пътища. Не напускайте хижите и планинските заслони.

Утре по обилни снеговалежи се очакват в централната и източна част на Дунавската равнина, Предбалкана, а в Добруджа и по Северното Черноморие ще бушуват и снежни виелици.

Утре от запад валежите постепенно ще отслабват.

Заради обилния снеговалеж в Благоевградско са въведени ограничения за движението на автомобили, съобщиха от Фонд “Републиканска пътна инфраструктура”, цитирани от агенция Фокус.

Всички автомобили трябва да се движат с вериги в района на ГКПП Станке Лисичково. През прохода Предела всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните – без ремаркета и полуремаркета.

Затруднения в движението има по амтомагистрала "Тракия" в районите на Вакарел и Ихтиман, където вали обилен сняг и се натрупва на пътното платно. Значителна снежна покривка има и по пътното платно на автомагистрала "Хемус" в района на Витиня.

Известни затруднения има и в София особено по улиците с голям наклон, както и по направленията за кварталите в полите на Витоша. Според информация на общината има изпратена тежка техника, която ще чисти с предимство улиците и булевардите по които се движи  градския транспорт.

Затруднения в движението има и по направлението от Ботевград за Враца, както и в района на Враца.

Всички автомобили трябва да са с вериги и през старопланинските проходи.