Започва ремонтът на столичните улици
Започва ремонтът на столичните улици / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

От 7.00 ч. днес до 21.00 ч. утре ще се ремонтират улиците в карето между бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Христо Ботев", ул. "Кн. Александър Първи" и ул. "Алабин", съобщи пресцентърът на Столичната община.

Екипите на "ГБС-Инфраструктурно строителство" ще ремонтират пътните настилки на ул. "Братя Миладинови" /между бул. "А. Стамболийски" и ул. "Позитано"/, ул."Цар Самуил" /между бул."А.Стамболийски" и ул."Позитано" /, ул. "Княз Борис I" /между бул."А. Стамболийски" и ул."Алабин"/, ул. "Лавеле" /между бул."А. Стамболийски" и ул."Алабин"/, ул. "Позитано" /между ул."Кн. Александър I" и ул."Леге"/, ул. "Цар Калоян" /между ул. "Съборна" и ул. "Алабин", ул. "Леге" /между бул."Цар Освободител" и ул."Алабин"/, ул. "Алабин" между бул."Хр. Ботев" и ул."Кн. Александър I" и ул. "Съборна" /между пл. Св. Неделя" и ул. "Княз Александър I"/.

По време на ремонтните работи се забранява влизането в двете посоки, престоят и паркирането на моторни превозни средства. Автомобили на "Паркинги и гаражи" ще преместват принудително МПС, които са паркирани в нарушение.

Живеещите в района ще могат да оставят автомобилите си на паркинга на НДК, който се стопанисва от "Паркинги и гаражи", срещу представен талон за регистрация на автомобила, от който е видно, че собственикът живее в района, където се извършват ремонтните дейности. Таксата за едно денонощие е един лев.

На голяма част от тротоарите, които също ще се ремонтират ще бъдат монтирани антипаркинг-стълбчета.