Всеки имунизирал се в следващия месец може да получи смарт часовник
Министерството на здравеопазването започва нова информационна кампания, която има за цел да насърчи ваксинацията срещу COVID-19 в страната. Тя включва изпращането на кратко текстово съобщение (SMS) до частните абонати на трите телекомуникационни оператори в страната, съобщиха от здравното ведомство.

Кампанията ще продължи един месец – до 31 октомври 2021 година. Съобщението, което насърчава потребителите да се ваксинират срещу COVID-19, ще бъде изпратено на мобилните абонати на трите телекома, без значение какъв е техният ваксинационен статус към момента на изпращането му. То ще гласи: „Ваксините срещу COVID-19 спасяват живот! Имунизирай се до 31.10.2021 г. и участвай за един от 102 смарт часовника.

YouTube ще сваля видеоклипове с антиваксърско съдържание

Като част от кампанията Министерството на здравеопазването организира и поощрителна игра с предметни награди за ваксинирани лица. С нея ще бъдат раздадени общо 102 смарт часовника. Печелившите ще се определят на случаен принцип чрез жребий.

Поощрителната игра за ваксинирани ще се проведе в периода от 30.09.2021 г. до 31.10.2021 г.

В нея могат да участват лица над 12 г., които са се ваксинирали срещу COVID-19 в периода от 30.09.2021 г. до 31.10.2021 г., без значение дали имунизационният цикъл е завършен. Всеки желаещ да участва в играта гражданин, отговарящ на условията, може да се регистрира на сайта coronavirus.bg, следвайки указанията.

Всеки български гражданин или постоянно пребиваващ в страната чуждестранен гражданин, който се ваксинира на територията на България в периода на играта (от 30.09.2021 г. до 31.10.2021 г.) също ще може да участва в играта.

В УМБАЛ „Св. Анна“ вече ваксинират с трета доза

В първите дни от томболата участниците в поощрителната игра трябва да имат предвид, че данните за извършена ваксинация понякога се вписват в системата в края на работния ден и поради тази причина системата може да отчита неуспешна регистрация. Затова се препоръчва да опитат да опитат да направят своята регистрация на по-късен етап, съветват от МЗ.

Софтуерът за тегленето на печелившите и за онлайн регистрацията за участие в играта са разработени от „Информационно обслужване“.

Печелившите участници в играта ще се определят на случаен принцип чрез публичен жребий, който ще се провежда всеки петък от кампанията. В случай че по време на играта или след нейния край бъде установено, че някои от спечелилите участници не отговарят на условията на правилата, техните награди ще бъдат включени в следващите жребии за разпределяне измежду всички неспечелили участници в играта.