Започна обсъждането на Бюджет 2008
Започна обсъждането на Бюджет 2008 / netinfo

Народното събрание започна обсъждането на първо четене на законопроекта за държавния бюджет за 2008 г. В пленарната зала са премиерът Сергей Станишев и министри от кабинета.

По предложение на Мая Манолова от Коалиция за България парламентът реши обсъждането и гласуването на проектобюджета за следващата година да се предават пряко по БНТ и БНР.

В началото на заседанието парламентът прие седмичната си програма. В нея е първото четене на три законопроекта за промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица и на три законопроекта за изменения на Наказателния кодекс.

Първото четене на промени в Закона за местните данъци и такси и в Закона за общинските бюджети, както и на законопроекта за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2008 г., също са в дневния ред. В него е и продължението на второто четене на промените в Търговския закон, на законопроекта за защита на животните и на промени в Закона за задължителните запаси от нефт и нефтопродукти.

Второто четене на изменения в Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, също е в програмата.