Росица Кирова
Росица Кирова / пресцентър, ГЕРБ
Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова ще представи визията си за използване на минералните извори в Северозападна България за лечебен туризъм на конференция в София.

Във вторник тя ще участва в конференция по темата, организирана от Националната камара на минералните води в България, съобщиха от пресцентъра на НС.

В Северозападна България има около 45 извора като много малък процент от тях се използват. За няколко месеца бяха подготвени проекти за разработване на минералните извори във Видин, Градец и Сланотрън и се чака одобрение от Министерството на околната среда и водите. В рамките на събитието Росица Кирова ще обяви предложението си да бъде създаден интегриран план, лечебна и балнеоложка система в България.

В дискусията ще участват депутати, представители на местните власти и експерти от Видин, Враца, Монтана, Ловеч и Плевен. Конференцията „Надежда за българския Северозапад“ ще започне в 10.00 часа в конферентната зала на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.