Заляха жена с киселина в София
Заляха жена с киселина в София / netinfo

Млада жена беше залята с киселина от неизвестен мъж в центъра на София. 29-годишната Гергана е работила в кафене на булевард „Цар Борис 3“.

Изгарянията по тялото на жената са сериозни, но опасност за живота й няма. Все още не е ясно дали Гергана се нуждае от пластични операции.

Инцидентът e станал в заведението на 29-годишната Гергана на столичния булевард "Цар Борис III". В кафенето влязъл мъж, който си поръчал кафе. В момента, в който жената му го подала, той залял лицето и гърдите й с опасната течност. След това избягал.

Жената излязла от заведението и се започнала да вика за помощ. Хора, които били в района на заведението, повикали Бърза помощ. Пострадалата е откарана в "Пирогов", няма опасност за живота й.

Иззети са парчета от счупена чаша, в която се предполага, че е била киселината. Вече са назначени експертизи, които трябва да установят вида и концентрацията на опасното вещество.

Преди време в София със сярна киселина бе залята зам.-директорката на ДНСК Светлана Гебрева, която оцеля, но по-късно почина от рак. Инцидентът стана на столичния булевард "Христо Ботев" 47 в 10,30 ч, където се намира дирекцията. За престъплението е задържан Петьо Петков. Той бе и един от заподозрените в покушението над журналистката Анна Заркова, която бе залята също с киселина на 11 май 1998 година.