Заляха с киселина жена в Пловдив
Заляха с киселина жена в Пловдив / снимкa: Дарик - Пловдив

51-годишната Зоя Димитрова е била залята с киселина тази сутрин в Пловдив. Пострадалата незабавно е била откарана в болница.

По първоначални данни, около 8 часа двама мъже с черни шапки на главата влезли във входа на фирма на бул."Цар Борис Трети Обединител" № 60. Там ги посрещнала Зоя Димитрова, която току-що била пристигнала на работа. Попитала какво желаят и вместо отговор единият от мъжете извадил бутилка, която плиснал върху жената. Тя успяла бързо да се обърне странично и течността е заляла дрехите й. При медицинския преглед е било установено, че по лицето й са попаднали няколко капки от течността. Освен това едното й око е зачервено. Леки зачервявания жената е получила и около корема. Пострадалата е изписана за домашно лечение.

Заливането с киселина на Димитрова най-вероятно е било предварително планирано. Това заяви пред Дарик колежката на пострадалата Милка Кацарова. Двете са служителки във фирма „ЗГУРА М" ЕООД , която търгува с консумативи за болни от диабет.

Офисът на фирмата се помещава в Медицинския център на адрес „Цар Борис III Обединител" 60 в Пловдив. Единствено днес - в сряда, лекарските кабинети не работя преди обяд. Сутрин отваря само офисът на фирмата-дистрибутор, аргументира предположението си Милка Кацарова.

Жертвата на нападението Зоя Димитрова е медицинска сестра. Тя е видяла лицата на двама мъже, но не ги познава, разказа колежката й Кацарова.

Клиент на „ЗГУРА М" твърди, че това е единствената фирма в България, която 2 пъти в годината дава безплатно глюкомери на болни от диабет и вероятно зад инцидента стоят конкуренти на собственика.

Други новини от Пловдив