Заляха мъж с изгаряща течност в Баня
Заляха мъж с изгаряща течност в Баня / netinfo

65-годишен мъж от град Баня е получил трайно отслабване на зрението и изгаряния по тялото, след като е бил залят с течност с неустановен произход пред дома си.

Той миел съдове на външната чешма пред къщата си на ул.”Банска”, когато към 19 часа вчера непознат мъж го заговорил от улицата. Пострадалият тръгнал към оградата и в този момент нападателят плиснал изгаряща течност по лицето му и избягал. Течността засегнала лявата половина на лицето и горната част на тялото на жертвата.

Това е първият случай на залят с киселина наш съгражданин, заяви пред Дарик радио кметът на град Баня, Карловско, Партен Гичев по повод случая с пострадалия 65-годишен мъж. Раненият се казва Дончо Котовски. Той живее със съпругата и дъщеря си във семейната им къща в курортния град. „Дончо е почтен човек, не съм чувал да се е замесвал в скандали или разправии, нямам представа защо е бил залят и изгорен, нито знам какво е състоянието му, полицията сигурно има повече информация” каза кметът.

65-годишният Котовски вече си е в къщи. Той е бил прегледан от специалист в Очната клиника на УМБАЛ"Свети Георги" в Пловдив. Раните са обработени и пациентът е оставен на домашно лечение.

Работата по случая продължава, казаха от полицията в Пловдив.

Други новини от Пловдив