Заловиха жена при опит да тегли пари с фалшива лична карта
Заловиха жена при опит да тегли пари с фалшива лична карта / cнимка: Sofia Photo Agency

Полицаи задържаха 41-годишна жена при опит да изтегли пари с фалшиви документи. Акцията по залавяне е проведена вчера на обяд.

Служители в полицията имали информация, че група подготвя теглене на голяма сума пари с фалшив документ за самоличност, съобщават от пресцентъра на МВР. В банков офис дамата представила лична карта със собствената й снимка и данни на платежоспособна клиентка. Точно в момента, в който 41-годишната софиянка Д.К. се опитала да изтегли 75 000 лв.от личния влог на тази клиентка на банката, тя била задържана от полицейските служители. Двамата й авери успели да избягат с лек автомобил "Ауди 100", съобщава БГНЕС.

След предприети бързи заградителни действия магистрални полицаи на ОДМВР-София засекли автомобила на автомагистрала "Хемус". Софиянецът И.К (33г.), който шофирал колата, е стар познайник на полицията, с множество регистрации за различни престъпления. Другият - М.К. (21 г.), син на Д.К. до момента няма криминални прояви.

В офиса на банката бил извършен оглед, иззети са фалшивата лична карта, мобилен телефон и заявката за теглене на парите. Образувано е досъдебно производство. Д.К. и двамата й съучастници са задържани с полицейска мярка за 24 часа.