полиция
полиция / ThinkStock/Getty Images
Заловиха полицейски шеф да кара пиян
95275
Заловиха полицейски шеф да кара пиян
  • Заловиха полицейски шеф да кара пиян
Полицейски шеф от "Криминална полиция" в Хасково е заловен от колегите си от КАТ да шофира личния си автомобил с 3.39 промила алкохол в кръвта. В хасковската полиция се чака заповед от вътрешния министър, за да бъде отстранен от работа Орлин Георгиев.
 
Снощи в Хасково от КАТ провели специализирана операция заради мерките, разпоредени от главния секретар на МВР старши комисар Младен Маринов. За проверка е спрян и Орлин Георгиев - началник на група в хасковската "Криминална полиция".

Спипаха много пиян шофьор

Шефът на Областната дирекция на МВР в Хасково Ангел Цанков заяви, че водачът е тестван с техническо средство и се оказало, че е употребил алкохол, като пробата е показала 3.39 промила. Шофьорът е дал кръвна проба.
 
В хода на работата се установило, че пияният водач е служител на МВР, който работи в Областната дирекция на МВР в Хасково, но това по никакъв начин не е разколебало действията на служителите на реда и те са си свършили работата, категоричен е Цанков.

Хванаха полицейски шеф да шофира мъртво пиян

Орлин Георгиев, който е с над 10 години стаж в системата на МВР, не е бил арестуван. "Служителят не е бил задържан, издадена му е заповед, но е бил освободен, защото е имал здравословни проблеми с високо кръвно. Всеки в такъв случай го освобождаваме, за да не рискуваме живота и здравето му", каза Цанков.

Срещу полицейския шеф започва дисциплинарно производство. Днес той бе в полицията заради започнало досъдебно производство от Районната прокуратура в Хасково. От държавното обвинение информираха, че са разпитани свидетели, изискани са и са приложени документи и справки и ще бъде назначена химическа експертиза. Потърсихме среща и с Орлин Георгиев, но ни бе отказано. Очаква се вътрешният министър да издаде заповед, с който той да бъде отстранен от работа.