/ iStock/Getty Images

Продължава спецакцията на МВР срещу пияни и дрогирани шофьори на пътя.

В рамките на изминалия ден са установени общо 35 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 15 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 20 - с над 1,2 на 1000, двама са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 31 души, а четирима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Оставиха за постоянно в ареста пияния шофьор, блъснал и убил полицай край Стралджа

7306 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 9573 водачи и пътници. Съставени са 1736 фиша и 555 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Заповиха пиян мъж в Бургаско да шофира веднага след пускането му от ареста

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени 2409 МПС и 2896 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 514 фиша и 106 АУАН. Установени са трима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и трима - с над 1,2 промила. Трима са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.