Двама чужди граждани са загинали при инцидент с военен камион. Катастрофата е станала при движение от Резово към Граматиково в изпълнение на задача по логистична поддръжка на силите и средствата на МВР по охрана на българо-турската граница. Товарен автомобил от Въоръжените сили с висока проходимост е претърпял пътен инцидент.

"Това, което ми е докладвано е, че загиналите са мигранти", съобщи тази вечер премиерът Кирил Петков. В превозното средство е имало заловени мигранти, които са били превозвани към гранично-полицейски участък в Малко Търново.

След катастрофата край Резово: Всички ранени са стабилни, премиерът разпореди проверка

В катастрофата са ранени 10 души, които са настанени в болница. Пострадали са и двама български военнослужещи, единият от които – водач на камиона. Двамата са с повърхностни наранявания и са откарани в болнично заведение за по-обстоен преглед.

Жертвите са нелегални мигранти, по първоначални данни от Афганистан, съобщи пред БНТ полковник Христо Тинев, военно-окръжен прокурор на Сливен.

"Съвместен патрул от военнослужещи и Гранична полиция са констатирали нелегелно преминаване на българската граница и задържат 35 афганистански граждани, по предварителна информация. След това с военен ЗИЛ те са превозвани към Малко Търново, близо до село Граматиково, където пътят е черен, с коловози. По време на превозването се получава тежкото ПТП, автомобилът се преобръща и двама нелегални мигранти загиват на място", обясни още полковник Тинев.

По случая е започнало досъдебно производство от Военна прокуратура – Сливен.

"Съжалявам, че са загубени човешки животи. Сега стопляйки се времето, имаме по-голям натиск на мигранти. Ще засилим охраната на границата, но инциденти се случват", коментира още премиерът Петков.
МО