Атанас Зафиров
Атанас Зафиров / БГНЕС
"Каналджийството е отвратителен, милионен бизнес, който трябва да бъде смачкан с желязна ръка! Съд, затвор и пълна конфискация на имуществото за всеки доказан трафикант и каналджия!". Това написа в профила си във Фейсбук заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Над сто афганистанци (само мъже) са заловени тази сутрин в Бургас, натоварени в ТИР, шофиран от 60-годишен северномакедонски гражданин. Ако са бежанци - защо не са поискали убежище по съответния ред?", заявява той.

"Какво правят натоварени в тира и знаем ли какви са целите им? Има ли сред тях радикални ислямисти? Как са се добрали до Бургас? Даваме ли си сметка какви поразии може да направи група от сто мъже, потенциални терористи?Ако не са ислямисти - тогава какво? Още сто гърла на гърба на българския данъкоплатец?", пита Зафиров.

"И защо - за да приберат шайката каналджии и корумпираните им покровители половин милион от поредната група нарушители на държавната ни граница", коментира той. 

По думите му, държавата трябва да се намеси решително. "Незабавно разполагане на армейски части с жива сила и техника и пълна чистка на корумпираните държавни служители, които превърнаха границата ни в разграден двор!", призовава Зафиров.